wtorek, 13 maja 2014

Krem krówkowy

Dziś chcę wam podać przepis na pyszny krem krówkowy, oczywiście jest to dla tych którzy uwielbiają mega słodkie ciasta :-) 

- W garnuszku rozpuszczamy: 0,5 kostki margaryny, 200 g. słonecznika łuskanego, 4 łyżki cukru pudru, 4 łyżki mleka (nie gotujemy, składniki mają się tylko połączyć).
Tak powstałą masę rozkładamy równomiernie na papierze na blaszce i wkładamy do piekarnika na ok. 20 min. Powstaje z tego złoty, słonecznikowy karmel.

- W osobnym naczyniu mieszamy: kostkę margaryny, 1 puszkę krówki, do tego kremu kruszymy masę słonecznikową i całość wykładamy na biszkopt.

- Na wierzch bita śmietana. Na duży biszkopt proponuję ubić 750 ml śmietanki 30 lub 36 %. Kiedy lekko się spieni (po ok. 1 min.) wsypujemy 3 opakowania śmietanfixu.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz